municipis preu lloguer catalunya

El Ple de Barcelona s’ha conjurat perquè la ciutat tingui una regulació sobre els lloguers temporals, un tipus d’arrendament que actualment s’escapa de la llei que regula els preus dels lloguers convencionals. En concret, ERC ha demanat al plenari “refermar la voluntat” que Barcelona tingui “una regulació efectiva dels lloguers de temporada i d’habitacions”, així com també ha instat els governs català i espanyol a dur-la a terme “amb la major celeritat possible”. Hi han votat a favor BComú i el govern del PSC, mentre que Junts, el PP i Vox ho han fet en contra.

Elisenda Alamany (ERC) ha demanat al grup de Junts que “rectifiqui” després del no del partit a aquesta regulació al Congrés dels Diputats. “Hi ha gent que no pot construir el seu projecte de vida a Barcelona“, ha lamentat Alamany. Damià Calvet (Junts) ha dit a Alamany que “no li acceptarà lliçons” i ha criticat que “fa nou any de receptes equivocades sobre habitatge“. Janet Sanz (BComú) ha demanat al govern municipal que deixi d’estar “de braços encreuats” i ha defensat que Barcelona necessita la regulació “ja”.

Laia Bonet (PSC) ha dit que, ja que l’habitatge és la segona preocupació dels barcelonins, per al govern municipal aquesta “és una prioritat” i ha avisat que és “urgent” una regulació “eficaç”. Per contra, Àngels Esteller (PP) ha demanat “no asfixiar” l’oferta de lloguers temporals i d’habitacions. Liberto Senderos (Vox) ha atribuït l’augment dels contractes temporals a la llei d’habitatge estatal.