A les 9 h del matí han obert els col·legis electorals on, fins a les 20 h, els ciutadans han pogut exercir el seu dret a vot als comicis al Parlament Europeu 2024. A Barcelona s’han constituït 299 col·legis electorals i 1.688 meses. El nombre d’electors a la ciutat, segons el cens definitiu, ha estat d’1.107.208. La xifra inclou espanyols i comunitaris que han demanat el vot.

La jornada electoral ha començat amb normalitat absoluta i el 100 % dels col·legis electorals han obert sense incidències, segons el Ministeri de l’Interior. Ara bé, la cita electoral ha vingut marcada per una participació baixa respecte els comicis del 2019, quan van coincidir amb les eleccions municipals.

En el conjunt de Catalunya, més de 5,7 milions de ciutadans de Catalunya han estat cridats a les urnes per a les eleccions europees d’aquest diumenge. En concret, 5.713.157 electors han pogut votar els seus representants al Parlament Europeu en uns comicis amb circumscripció única, Espanya.

En total, prop de 400 milions de ciutadans dels 27 països que formen la Unió Europea estaven cridats a les urnes. Alguns estats ja van començar a votar dijous, dia 6.

Resultats a partir de les 23 h

Els resultats de les eleccions europees a Catalunya es començaran a fer públics a partir de les 23  h per no “influir en el conjunt del vot” a la UE, ja que a Itàlia els col·legis no tanquen fins aleshores.

Així, els col·legis electorals catalans han iniciat el recompte a les vuit del vespre, però els resultats no es començaran a bolcar fins a les onze. Per tant, el Govern espanyol preveu que les dades que es donin, llavors ja seran amb un nivell d’escrutini “alt”.