L’edifici de l’antiga foneria està situat al número 2 de la Rambla i actualment està en desús. És propietat de la Generalitat de Catalunya però l’Ajuntament ha expressat la voluntat d’adquirir-lo arran d’un acord amb ERC. El preu encara s’ha de negociar i una possibilitat és que l’operació es faci mitjançant la dació en pagament. En aquest sentit, Oliveras ha afirmat que les negociacions entre les administracions “estan avançades” i ha mostrat la seva esperança que la situació es pugui desencallar “en breu”.

El president d’Amics de la Rambla ha afirmat que els agradaria que “la sala d’exposicions temporals del MNAC fos la Foneria de Canons” i que així ho han traslladat a les institucions implicades. Creu que aquesta aposta aniria en sintonia amb la “política d’acostar el MNAC a la ciutat” i enllaça amb la voluntat de potenciar “la Rambla com a eix cultural”.

Des del MNAC afirmen, però, que no hi ha cap proposta concreta sobre la taula. Afegeixen que si l’Ajuntament decideix tirar endavant un projecte que els pugui implicar estan plenament oberts a participar-hi perquè es consideren un museu de la ciutat però que de moment no se n’ha parlat. Per la seva banda, l’ICUB també assegura que les negociacions per la compra de l’edifici estan en marxa però que l’ús que finalment tindrà l’antiga foneria encara no està definit.

Oliveras també defensa que el Teatre Principal mantingui l’activitat relacionada amb el teatre i la música i que també es recuperi per a un ús cultural l’antic edifici de la Duana del Port. Davant la pressió turística, el president de l’associació ha afirmat que cal organitzar activitats que “retornin el barceloní” al passei,g com ja ha passat amb propostes com el Tast a la Rambla.