Alejandro Fernández, Partit Polular

(ACN) El Partit Popular ha escollit Alejandro Fernández com a candidat a les eleccions de Catalunya 2024. Després de rebre el suport dels principals “actius polítics” d’aquesta formació a Catalunya, el diputat ha obtingut l’aval del Comitè Electoral Autonòmic popular, segons informen fonts del partit. Ara, la designació se sotmetrà a la consideració de la Junta Directiva Autonòmica, que se celebrarà aquest dimecres a Barcelona, en què s’espera que hi assisteixi el president del partit, Alberto Núñez Feijóo.

Una candidatura forta

“El Partit Popular es marca com a objectiu armar una candidatura forta“, asseguren des del partit, i es vol posicionar com a principal referent del constitucionalisme, ara que, diuen, “el PSC ha abandonat aquest marc en convertir-se en crossa imprescindible de l’independentisme”. Per la seva part, Fernández ha agraït a les xarxes el suport rebut per encapçalar la candidatura a les eleccions anticipades per Pere Aragonès després de no poder tirar endavant els pressupostos de la Generalitat. El PP era l’únic partit amb representació al Parlament que encara no havia triat candidat per als comicis del 12 de maig.

Les enquestes anticipen un bon resultat als populars, ara amb tres escons, que es podrien fer amb bona part del vot de Cs i acostar-se o superar Vox. Hi votaran 1,2 milions de barcelonins.

L’aval de la direcció

Alejandro Fernández es va reunir aquest dilluns al vespre amb el president del partit, Alberto Núñez Feijóo, i li va traslladar la seva disposició a encapçalar la candidatura del PP a les eleccions. La trobada que va tenir lloc a Madrid. Després de la reunió Fernández ha publicat a la xarxa social X que, un cop acabada la frustrada negociació amb Ciutadans, s’oferia a Feijóo “com a candidat a la Generalitat o com a afiliat de base” disposat a ajudar “sempre” perquè el PP de Catalunya “obtingui el millor resultat possible”.

Aviat es designaran els candidats a la resta de províncies catalanes

Un cop escollit Alejandro Fernández, el PP vol afanyar-se a designar com més aviat millor la resta d’integrants de les candidatures a les quatre províncies perquè siguin ratificats pel Comitè Electoral Nacional, han dit fonts dels populars. També han assenyalat que l’eurodiputada Dolors Montserrat, que havia sonat com a possible candidata a Catalunya, serà proposada com a presidenta del Comitè de campanya.