El sindicat de manters ha denunciat a les xarxes socials una actuació de la Guàrdia Urbana contra un grup de manters a la Rambla. A les imatges, difoses a X es veu com diversos d’agents —uniformats i de paisà— fan marxar un grup de venedors ambulants, just a l’accés a l’estació de metro de Catalunya. El sindicat denuncia “violència policial” i afirmen que “apallissar persones que intenten sobreviure de la venda ambulant mentre esperen que l’Estat regularitzi la seva situació administrativa és de covards”.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha defensat l’actuació dels agents. Diu que després de veure el vídeo ha constatat que “ha estat implacable” i nega cap tipus de violència. Batlle assegura que les intervencions de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant il·legal han estat sempre “marcades pels principis de coherència i proporcionalitat”. Reitera, a més, que a Barcelona no es permetrà aquesta activitat i considera que “ja és residual”.

Una polèmica que no és nova

No és la primera vegada que es genera polèmica per un enfrontament entre manters i la Guàrdia Urbana a Barcelona. L’estiu passat, el sindicat de manters va compartir a les xarxes un vídeo similar, justament en aquest mateix punt de la Rambla, a tocar de la plaça de Catalunya.

Unes setmanes abans, els venedors van denunciar que la policia havia tornat a “la persecució brutal” del col·lectiu i que el govern Collboni els volia “criminalitzar”.