L’Ajuntament de Barcelona vol que els edificis d’El Kubo i La Ruïna siguin declarats “ruïna econòmica i estructural” per poder-los enderrocar. Segona ha explicat la regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, la intenció és que l’espai que ocupen aquests dos immobles de la Bonanova, desocupats la setmana passada, es converteixi en “una zona de gaudi per al veïnat”. Gay s’hi ha referit aquest dijous al Consell Plenari del districte, en resposta a una pregunta del PP. El consistori està esperant el resultat dels informes, tant municipals com dels Bombers de Barcelona, sobre la situació de les finques per poder actuar.

No s’hi poden construir equipaments

La regidora també ha descartat que en aquest espai s’hi pugui fer un centre d’atenció primària com demanaven els veïns. “És una solució inviable”, ha assegurat. De fet, aquestes dues finques són de propietat privada, i la Sareb en té el 60 %. En el cas de La Ruïna, té un qualificació de vial, i El Kubo, de zona verda i també té una afectació vial. Per tant, en cap de les dues no s’hi poden construir equipaments. “De moment l’adquisició no està prevista”, ha assegurat Blas Navalon, conseller tècnic del PSC.

Navalon també pronostica que l’estat de les dues finques no és òptim. “Les fotografies on he pogut veure els interiors no donen gaire bon futur a les edificacions”, ha explicat.