Segon revés per als veïns del carrer de Tuset i entorns que demanen un pla de xoc contra les molèsties per soroll durant les nits. Després de fer-se públic que l’Ajuntament de Barcelona no declararà Tuset com a zona acústica de règim especial (ZARE), ara el consistori també ha tancat la porta a considerar aquest àmbit com a zona acústicament tensionada en horari nocturn (ZATHN). És una qualificació inferior a ZARE, però que permetria a l’Ajuntament aplicar un pla per reduir la contaminació acústica.

A la Comissió de Presidència d’aquest mes de juny, la regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, ha rebutjat la petició d’ERC de declarar el carrer de Tuset com a ZATHN perquè “ja estem en diàleg amb els veïns” i perquè “s’ha decidit aplicar mesures quirúrgiques i ambicioses”, com l’obligació que els forns de pa i supermercats 24 h tanquin les nits de dijous, divendres, dissabte i vigílies de festiu, a les 22 h. “No neguem la realitat del problema, creiem que l’estem abordant com cal”, ha dit Gay.

Els veïns carreguen contra l’Ajuntament

La plataforma veïnal Recuperem Tuset i Entorn, però, es va reunir amb la regidora Maria Eugènia Gay el passat divendres, 14 de juny, i qualifiquen la trobada de “frustrant”. Els veïns expliquen que se senten totalment desamparats pel govern municipal: “El consistori únicament pren algunes mesures per justificar que fan alguna cosa, però no estan plantejant una solució de fons per als problemes dels ciutadans”, explica Cristina Minguell de la plataforma.

El veïnat denuncia que no estan d’acord en absolut amb el que està fent l’Ajuntament, que hi ha una manca de comunicació important i que seguiran lluitant per poder descansar a casa seva.

Els sonòmetres de l’Ajuntament constaten que a Tuset se superen els llindars màxims de soroll nocturn