Alumnes amb motxilla i mascareta a l'escola
Foto: Clarens Val

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, destina aquest any prop de 4 milions d’euros al programa de beques per activitats esportives extraescolars per al curs 2022-2023. Es tracta d’un programa pensat per fomentar la pràctica esportiva entre infants i joves amb l’objectiu que cap família no es quedi fora de l’activitat esportiva per motius econòmics.

Augmenten les beques fins a les 15.300

En la campanya de beques d’aquest curs, s’han atorgat 15.365 beques, un 10,3 % més que l’any passat. Pel que fa a l’import econòmic, l’Ajuntament incrementa l’aportació econòmica del programa, aquest cop en un 11,6 %.

Inversió multiplicada per set en el mandat

En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, destaca que: “Des de l’inici del mandat hem multiplicat per 7 l’import que estem donant en aquests moments, 4 milions d’euros que beneficien 15.000 famílies gràcies a les quals els seus fills poden venir a fer una pràctica esportiva que contribueix a millorar la seva salut”.

Nou Barris i Ciutat Vella, els districtes amb més beques

Pel que fa a la distribució territorial, els districtes on la campanya de beques té més impacte són Ciutat Vella i Nou Barris. A Ciutat Vella, es donen 1.460 beques (el 13,4 % dels infants i joves) i a Nou Barris en són 2.712 (el l’11,4 %). En el terreny de l’esport inclusiu, s’han atorgat beques a un total de 595 infants i joves amb amb diversitat funcional.

291 entitats beneficiades per les subvencions

Aquest curs, un total de 312 entitats homologades organitzen activitats extraescolars esportives a la ciutat de Barcelona. D’aquestes, 291 entitats es veuen beneficiades de la campanya de beques i ajuts, amb una mitjana de 13.706 € per a cadascuna.

Rècord d’ajudes a Barcelona

Per altra banda, el regidor d’Esports, David Escudé, afegeix que: “Aquest any i en aquest pressupost batem novament el rècord i hem pujat encara més el llistó de la quantitat de diners i d’ajudes que posem a disposició de les famílies i a les entitats esportives”.

Una tendència d’augment de recursos municipals destinats a ajuts per la pràctica esportiva que han anat augmentant de forma progressiva al llarg dels darrers anys: dels 600.000 euros el curs 2014-2015 als gairebé 4 milions per al 2022-2023.