Ada Colau

(ACN) L’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns a la ciutat, Ada Colau, ha confirmat que deixarà l’Ajuntament aquest octubre. Ho ha revelat al digital ‘Crític’, que ha avançat part d’una entrevista que s’ha publicat aquest dilluns. L’anunci arriba després que fonts del partit ja avancessin fa uns dies que Colau estava preparant el seu comiat per a la tardor. La dirigent de Barcelona en Comú també ha enviat un comunicat a la militància en què també ha explicat que no optarà a seguir com a coordinadora de Catalunya en Comú.

“És bo prendre distància per agafar idees i escoltar altra gent”

El futur de Colau feia mesos que era incert. S’havia plantejat la possibilitat que l’exalcaldessa, que a Catalunya codirigeix els comuns amb Jèssica Albiach i Candela López, marxés a Madrid com a ministra de Pedro Sánchez. Finalment no va ser així però des de feia dies es rumorejava que prendria la decisió de deixar la política municipal i el seu càrrec de regidora. Segons ha revelat a ‘Crític’, ho fa perquè, “després de vuit anys a l’alcaldia, és bo prendre distància per agafar idees i escoltar altra gent”.

En el comunicat remès a la militància, Colau ha detallat que tampoc es presentarà per repetir com a coordinadora de Catalunya en Comú i que té intenció de vincular-se a la fundació de l’espai polític. “No suposa abandonar el que considero el meu espai polític, on continuaré militant”, conclou.