Escola del Mar
Foto: Ajuntament de Barcelona

ERC ha presentat, en el marc de la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports d’aquest dimarts, una proposta per “recuperar i portar a terme la reconstrucció” de l’edifici original de l’Escola del Mar de l’arquitecte Josep Goday i Casals, i convertir-lo en la seu del futur Museu de l’Educació de Catalunya. La petició -a la qual ja s’havia compromès de tirar endavant el govern d’Ada Colau l’any 2019- ha estat aprovada per un total de 39 dels 41 regidors de l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i que la voluntat inicial dels republicans seria situar l’equipament a la Barceloneta, són conscients que trobar una ubicació al barri és molt complicada, i per això, de moment, la proposta no especifica el futur emplaçament de l’edifici.

Una escola per formar “ciutadans lliures”

El regidor d’ERC, Jordi Castellana, ha explicat que “la reconstrucció no nomes és un homenatge i una recuperació de la memòria històrica de la ciutat, sinó també a totes les persones que van lluitar per construir una escola que formés ciutadans lliures, cultes i amb criteri propi”.

El regidor republicà ha agraït el vot favorable del govern municipal, i ha afirmat que el seu grup en farà “seguiment” perquè sigui una realitat.