ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP “Barcelona no pot tenir un alcalde com Jordi Hereu pendent del seu futur polític sinó ben al contrari. La ciutat necessita un alcalde pendent dels problemes reals del present. La lluita contra la delinqüència i la crisi, la rectificació d'equivocades polítiques d'immigració o la millora de les polítiques socials”. ASSUMPTA ESCARP, alcaldessa accidental de Barcelona “El senyor Hereu és el candidat a l'alcaldia de Barcelona en les properes eleccions. Ell ho ha ratificat, també el PSC. Pot faltar l'acte de proclamació oficial però el que és evident és que és el candidat i no hi ha discussió. Moltes vegades sembla més que la discussió vingui de fora que no de dintre. Dintre no hi ha cap discussió en aquest punt”.

Resposta curta però amb la qual ha volgut tancar les especulacions que apunten un canvi a les llistes dels socialistes catalans per revertir les enquestes. Des de l’oposició, CiU posa en dubte les intencions d’Hereu i  afirma que no és el PSC sinó Zapatero qui ha d’escollir candidat. Pel PP, la repetició d’Hereu és l’epitafi del PSC a Barcelona. El president d’aquest grup ha demanat que no pensi en clau electoral sinó en clau de ciutat.

Des del partit socialista també s’han pronunciat sobre l’anunci de la candidatura de Jordi Hereu a les eleccions municipals. La regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, alcaldessa accidental aquests dies ha tancat files al costat d’Hereu.