El pastisser Oriol Balaguer, un mestre revolucionari que sempre està innovant, explica al ‘Plaça Tísner’ que s’inspira “observant la societat”. Diu que l’arquitectura i el que veu pel carrer li permeten incorporar noves creacions amb tècniques millorades. Balaguer és conegut pel seu segell personal, que està present en tot allò que fa, des de les elaboracions a l’embalatge i des de les botigues a les seves col·leccions. Té cinc establiments a Barcelona i tres a Madrid, cadascun amb una personalitat definida.

Dieta i pastisseria

El xef lamenta que a vegades costa demanar pastisseria en un restaurant. “La gent menja tres o quatre plats i beu vi sense problemes, però no es guarda lloc per a les postres”. Si és per una qüestió de voler cuidar la dieta, Balaguer explica que el dolç és perfectament compatible amb una vida saludable. Per ell, tot es basa a tenir un equilibri i cuidar-se i assegura que de tant en tant “t’has de permetre certs plaers gastronòmics”. Segons Balaguer, els seus establiments treballen amb el millor producte i procuren rebaixar el greix i el sucre en tot el que elaboren.

“Una brillant trajectòria”

Entre els nombrosos guardons que ha rebut Oriol Balaguer al llarg de la seva carrera, hi ha el premi al millor pastisser de Catalunya el 2003 i al millor panettone artesà de l’estat el 2017. La setmana passada va participar en el Gastronomic Forum Barcelona, en què va presentar les seves últimes creacions de pastisseria d’autor i, a més, va recollir un nou premi, en aquest cas a la seva llarga i brillant trajectòria.  

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’