Fa menys de 10 anys que va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i, des de fa quatre anys i mig, està treballant a Los Angeles en el món del cinema. Després d’haver produït alguns curtmetratges, ara ha aconseguit que un, ‘100% USDA certified organic homemade tofu’, passi les qualificacions per optar a un Oscar.

Mireia Vilanova va anar als Estats Units el 2016 gràcies a un conveni de la UPF amb una universitat nord-americana. Va tornar a Barcelona per acabar la carrera i després va aconseguir una beca de La Caixa per estudiar un màster a la Universitat del Sud de Califòrnia, una de les més prestigioses. En una entrevista al ‘Plaça Tísner’, assegura que la competència a Hollywood és molt alta però que també ho és l’oferta.

‘Tofu’, una comèdia LGTBQ

‘100% USDA certified organic homemade tofu’ es va estrenar a Tribeca i es va projectar en altres festivals. Es tracta d’una història sobre una persona trans que té un objectiu i l’aconsegueix, malgrat el que la gent del seu voltant diu. “És una comèdia LGBTQ” que no parla del trauma, de la discriminació o del patiment i que ha tingut el suport de Rising Voices.

Però arribar a estar nominat als Oscars no és fàcil. L’any passat, per exemple, més de 200 títols optaven a la selecció final. “Qualsevol persona no pot enviar una cinta als Oscars“, adverteix la Mireia. “Primer s’ha de guanyar un festival qualificador o bé estar programada en una sala comercial d’algunes zones dels Estats Units”. Al final, conclou la productora, “acaba sent una cursa de popularitat“.

El salt cap al llargmetratge

El proper repte de Mireia Vilanova serà la producció del seu primer llargmetratge. Segons ha avançat, es tractarà d’una pel·lícula de terror dirigida per Julie Pacino. La seva intenció és poder-la tenir acabada de cara a la temporada de festivals de l’any que ve.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’