Són un grup de neopunk queer que porten la dissidència de gènere amb una particular sonoritat de vent i electrònica. Es diuen Las Marikarmen i tenen una missió: destruir l’heteropatriarcat. Aquesta presentació pot semblar molt violenta i la banda la matisa al ‘Plaça Tísner’: “L’autodefensa no és només posar-se a primera fila amb un bat per barallar-se amb un nazi, també és saber estar bé“.

Las Marikarmen argumenten aquesta necessitat de defensar-se: “Hem d’aconseguir que no ens faci mal tot el que rebem diàriament a tot el nostre voltant. Vivim en una societat que et confronta amb tot i, com menys privilegis tinguis o més fora de la norma estiguis, més rebràs“. Per això, consideren que és important establir xarxes per ajudar a qui ho necessita i també poder accedir-hi un mateix.

Un disc “de fantasia”

Ara acaben de publicar el seu segon treball i el títol que han triat és molt eloqüent: ‘Nos pegan’. A diferència del primer, no l’ha produït la banda. El seu és un so molt urbà nascut el 2018 en un entorn pseudorural, en el moviment ocupa de Collserola. I confessen: “El resultat és un disc de fantasia, perquè no tenim referents i el procés creatiu ha estat tan caòtic com nosaltres mateixes“.

En resum i en definició de Las Marikarmen: “Música electrònica, urbana, neopunk, amb instruments de vent”. I qui les vulgui veure en directe, haurà d’esperar, perquè confessen que han estat tan tancades i concentrades en la gravació de ‘Nos pegan’ que no van pensar a buscar concerts per a aquest estiu. Haurà de ser a partir de setembre. Abans, però, faran una escapada per fer un bolo a Frankfurt.

El “mosaic” de Las Marikarmen

  • Un objecte: el retrat de la seva difunta mare Lady Marikarmen que porten a tots els concerts. Va ser ella qui els va deixar en herència una missió: acabar amb l’heteropatriarcat.
  • Una família: el vent. Els saxos i el clarinet són la seva primera residència però des de fa un temps s’han empadronat també en l’electrònica i l’autotune.
  • Un amulet: Les llàgrimes d’homes CIS gènere que recullen una a una en petits flascons i que són un ‘must’ del seu merchandising. FOTOS FLASCÓ LLAGRIMES A LA CARPETA
  • Una col·laboració: kiltreo oskuro. Amb la banda andalusa no només han compartit cançons també l’objectiu de hackejar el binarisme imposat. https://www.youtube.com/watch?v=KQJ2nJZBHCs
  • Un meme: (que s’escolti l’audio del video:‘Nos pegan’) Aquest moment mític de la televisió gallega dona títol de l’àlbum que avui ens venen a presentar. A Revista TVG – “Nos pegan”
  • Una plaça: el Parc de Josep Maria Serra Martí a Nou Barris. Hi van actuar l’any passat a l’Orgull de Classe i van viure una acció d’autodefensa col·lectiva per part del públic del concert.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’