El músic i cantautor Cesk Freixas acaba de publicar ‘Direm nosaltres’, un disc en què posa música i canta set poemes de Roc Casagran. En una entrevista al ‘Plaça Tísner’, ha explicat que en aquest últim treball parla de les injustícies socials dels darrers anys. Considera que “la creació cultural no pot mostrar-se aliena al patiment i a les lluites que tenen aquest país i la seva gent”.

“Musicar poemes per comprendre”

Cesk Freixas assegura que la poesia ajuda a entendre la societat actual. Per aquest motiu, ha escollit musicar poemes d’un autor com Roc Casagran, amb qui comparteix generació. Freixas proposa un repertori en què l’oient necessita parar atenció per comprendre. Tot i això, assegura que “és complicat perquè les futures generacions no masteguen el present”.

Nou discos reivindicatius

Freixas, geògraf de formació, ha publicat nou discos, tres llibres de poesia i tres contes infantils. Amb el darrer treball discogràfic, el músic continua amb el vincle entre la cançó d’autor i la creació poètica, que ja havia reivindicat anteriorment musicant autors més clàssics, com Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa, Apel·les Mestre i Marià Villangómez. I ho fa amb un estil musical propi, en què barreja percussió i instruments de fusta.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’