Cathy Claret fa més de 30 anys que compon música fusionant gèneres tan diversos com l’electrònica, la rumba, el hip-hop i la chanson francesa. Va néixer a França i va ser adoptada per una família gitana resident a Barcelona. Ara presenta ‘Así soy yo’, el seu últim disc, gravat íntegrament al barri de la Mina: “El vaig gravar en un setè pis, amb tot de nens cridant a fora, però amb uns gitanos joves amb molt d’art“.

Entrevistada al programa ‘Plaça Tísner’, l’artista reivindica un barri que considera que ha estat marginat injustament. “Sempre m’he sentit apartada socialment i, potser per això, els meus millors amics són gitanos que també ho han estat. Però és en aquests barris on hi ha més art. Molt talent a cada cantonada”, destaca la compositora i cantant.

El trap i les bodes gitanes

De fet, assegura Cathy Claret, la fusió que ara està de moda entre el flamenc i els ritmes urbans ja l’havia sentit ella a les bodes gitanes a què anava fa 15 anys. Per això, diu, “és molt injust que no se’ls valori, jo tinc proves que ja hi havia música trap i ara ningú truca a aquests joves“. Aquests ritmes urbans flamencs, conclou, “van néixer en barris com Can Tunis i la Mina“.

Referent al Japó

Cathy Claret va arribar a ser número 1 al Japó amb el seu penúltim disc, ‘Solita por el mundo’, una època en què segons ella va arribar a ser tot un referent per a molts joves d’aquell país. Allà, recorda, “vaig arribar a ser un ídol de masses, les joves portaven el mateix pentinat que jo i també vaig ser referent amb la veu per a moltes artistes”. Aquest èxit inesperat va fer que decidís establir-se al Japó artísticament.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’