A partir del setembre els trajectes en bus des de les Glòries i Francesc Macià fins al centre de Barcelona es faran en un temps màxim de 13 minuts. Aquest és l’objectiu d’una línia de bus que TMB vol posar en funcionament, que és una alternativa mentre no es materialitza l’esperada connexió dels tramvies per la Diagonal. Tindrà quatre parades al centre: l’Hospital Clínic, plaça de la Universitat amb el carrer d’Aribau, el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan.

Servei en dies feiners en intervals de vuit minuts

La línia circularà el dies feiners de setembre a juny, en horari de 7 a 22 h i amb intervals de vuit minuts. Segons explica TMB, no substitueix cap altra línia i té característiques diferents d’altres alternatives existents, com poden ser els busos 6 i 7. La diferència principal és la rapidesa, ja que permetrà fer els trajectes fins al centre en un temps d’entre 10 i 13 minuts. TMB calcula que reduirà un 30 % el temps actual d’aquest trajecte amb altres busos.

Els busos podran assolir velocitats de 15 km/h gràcies a la circulació per carrils reservats i al fet que només tindran quatre parades per sentit.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha subratllat que es tracta de la primera línia de connexió semidirecta de bus de TMB a la ciutat.

Un milió d’usuaris

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha assegurat que la previsió és aconseguir un milió d’usuaris, un 30 % provinents del transport privat. Segons TMB, el servei serà una millora per als veïns d’altres municipis, que podran canviar el cotxe pel transport públic. Així podran anar en tramvia fins a les Glòries o Francesc Macià, i arribar al centre en bus amb un transbordament directe, a punts com la plaça de la Universitat, la Gran via o el passeig de Gràcia en menys de 10 minuts.

Aquest servei de connexió entre els tramvies i el centre la ciutat és una de les novetats del pla de millora del servei d’autobús a Barcelona, que també preveu la implantació del model de servei de bus a demanda a tres districtes més.