ortida és imminent. Les urpes de la tuneladora Barcino estan a l'espera que, d'aquí a poc més d'una setmana, divendres vinent, puguin començar a foradar el carrer de Mallorca. En les últimes setmanes, la màquina ha avançat des de la Sagrera per un túnel entre pantalles just per sota de la torre del Fang, l'únic edifici que creuarà en tot el recorregut fins a Sants. El panorama des d'aquest punt fins al carrer de Biscaia ha canviat del tot i l'Adif ja ha urbanitzat l'espai. Ben al contrari, els qui viuen al punt d'atac de la tuneladora no les tenen totes. ANTONIO PINTOR, veí "Claro que tengo miedo. Yo y todos. Lo peor será si empiezan a salir grietas. Ojalá nos equivoquemos, pero esto será un calvario". MANUEL LÓPEZ, veí "Els veïns hem patit bastant, ja veurem com deixaran el carrer. Que triguin però que facin les coses ben fetes". Una de les primeres aturades de la tuneladora serà dos carrers més endavant, a la confluència de Mallorca amb Trinxant. Aquest pou servirà per veure la resposta del capçal de la màquina en funció del terreny que es va trobant. Unes proves per determinar quants metres podrà avançar cada dia. Encara lluny d'arribar-hi, els tècnics estan fent ara sondejos davant de la Pedrera per tenir noves dades del subsòl. Són cates complementàries a les que ja es van fer als inicis del projecte per tal de conèixer el terreny a la perfecció. En funció del resultat, es podria construir una pantalla de pilots similar a la que es fa al costat de la Sagrada Família.

Els treballs als pous de Mallorca amb Trixant i Padilla també evolucionen favorablement. El primer punt, a l’altura de Trinxant, servirà per controlar com evoluciona Barcino en els primers metres de perforació al carrer de Mallorca i la velocitat a la qual treballarà. Els tècnics calculen que la tuneladora avançarà uns 10 metres per dia.

Sondejos a La Pedrera
Des d’ahir s’estan fent sondejos al subsòl de La Pedrera per avaluar si cal prendre mesures addicionals de protecció de l’edifici abans del pas de la tuneladora. El resultat d’aquestes mostres determinarà si cal aplicar mesures preventives com les que s’han pres a la Sagrada Família.