C-31 a la Gran Via

La Generalitat de Catalunya ha projectat un viaducte sobre el riu Besòs que permetrà millorar la connexió en autobús entre Badalona i la Gran Via de Barcelona per la C-31. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha projectat aquesta nova infraestructura per millorar el temps de recorregut i la fiabilitat dels serveis d’autobús, amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat en transport públic per entrar a la ciutat. Per ara, l’executiu ha licitat la redacció del projecte i es preveu començar les obres l’any 2023.

La intenció del govern català és unir el carril bus-VAO ja existent a Badalona amb el carril bus de la Gran Via de Barcelona. El viaducte, que passarà per sobre del Besòs a una altura similar a les estructures ja existents, serà només d’un únic sentit, d’entrada a la ciutat. Tindrà una longitud de 200 metres i uns vuit metres d’amplada, segons ha informat el departament en un comunicat.

mapa viaducte c-31
Font: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

L’execució de les obres tindrà un cost previst de nou milions d’euros i disposa de finançament procedent dels fons europeus.

Els busos del Maresme, els grans beneficiats

Tal com informa la Generalitat, la nova infraestructura busca donar continuïtat al carril bus-VAO de la C-31 que finalitza a Badalona i que es va implantar el 2020. Per aquesta via, en hora punta, hi circulen una cinquantena de serveis de bus interurbans regulars que accedeixen a Barcelona per aquesta carretera. La majoria són línies de bus que provenen de municipis del Maresme.