Tot i que Uber ja ha anunciat que tornarà a Barcelona el proper dimarts, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) explica que encara estan treballant per corregir alguns aspectes de l’aplicació per adaptar-se al règim de tarifes que regeix el servei de taxis de la ciutat.

Uber, obligada a oferir la tarifa de preu tancat

Les tarifes a aplicar als usuaris del taxi estan regulades per l’IMET i s’han d’aplicar obligatòriament. A més, totes les aplicacions web que operen a la ciutat han d’oferir també la tarifa de preu tancat, coneguda com a tarifa 3. Per tant, per començar a operar a Barcelona, Uber no en tindria prou de calcular el cost del trajecte amb el taxímetre, sinó que està obligada a oferir la tarifa de preu tancat als seus clients.

Uber, però, ha enviat un comunicat en què desafia la versió de l’IMET i assegura que sí que pot operar oferint als clients només la tarifació amb el taxímetre. Assegura que n’hi ha prou amb una autorització administrativa que ja va enviar el 24 de novembre de l’any passat. En el mateix comunicat també adverteix que, si abans de dimarts no rep l’autorització de l’IMET per la tarifa de preu tancat, engegarà el servei només amb taxímetre.

Segons fonts de l’IMET, en aquests moments depèn de la companyia que la setmana que ve s’hagin fet els ajusts necessaris per complir amb el règim de tarifes de taxi de Barcelona i, per tant, pugui començar a operar complint la normativa vigent.

Élite Taxi amenaça amb mobilitzacions

El sector del taxi ja ha amenaçat de “parar-ho tot” si Uber torna a la ciutat i acusa la companyia de mentir quan diu que disposa de 350 taxis per començar a treballar.