Ara fa tres anys que el César León va començar a impulsar el projecte del Tricing. El seu objectiu és que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir amb un tricicle d’un servei de Bicing adaptat a la seva condició. La prova pilot, amb el suport del Departament de Salut i el CEM Can Felipa, ja s’ha fet i d’aquí a poc podria materialitzar-se i afegir-se al servei convencional del Bicing. El seu ús està especialment dirigit a afectats per una hemiplegia.

Hi haurà una part important del col·lectiu que es podrà incorporar a un Bicing ordinari. El conegut com a Tricing seria per a persones amb hemiplegia”
César León, impulsor del Tricing

Els qui, en canvi, encara hauran d’esperar són les persones amb lesió medul·lar, és a dir, aquells afectats per una paraplegia o una tetraplegia. “No tenim prou base per saber si es podran incorporar al servei”, explica León. Perquè el Tricing pugui acabar sent una realitat per als hemiplègics, s’haurà d’introduir, no obstant, petites modificacions a les bicicletes del Bicing.

Treballo una cosa molt important per a mi que és l’equilibri. A la primera sessió queia constantment d’un costat a l’altre i ara ja em quedo recta”
Glòria Pons, usuària del Tricing

La Glòria Pons va patir fa uns anys un ictus i, si bé està constantment rehabilitant-se, no ha estat fins que ha començat a practicar el Tricing que ha trobat una millora important en el seu estat de salut. “Treballo una cosa molt important per a mi: l’equilibri. A la primera sessió queia constantment d’un costat a l’altre i ara ja em quedo recta.” A més, la Glòria assegura que el fet d’anar en bici l’ajuda a concentrar-se millor i fer treballar el cervell perquè ha d’estar sempre atenta als senyals del carrer.

Tricicleta’t, el Tricing per a les persones més grans de 70 anys

Aquests tricicles adaptats també tenen un altre públic potencial, les persones de més de 70 anys, que ara poden practicar amb més facilitat una activitat física. L’Anna Maria Moure ho té clar: “El cervell funciona millor, la coordinació també i el pensament està més actiu”.

He complert el meu somni als 72 anys. El primer dia semblava que estava en un núvol. M’agrada molt”
Carmen Torres, usuària de Tricicleta’t

El projecte específic per a aquest públic, batejat com a Tricicleta’t, aixeca algunes passions. És el cas de la Carmen Torres, que mai no havia muntat en bici i que ara, als 72 anys, comença a gaudir de la sensació de llibertat que li produeix l’aire a la cara quan pedala. “He complert el meu somni als 72 anys. La meva il·lusió ha estat sempre anar en bicicleta però amb dues rodes no tinc equilibri. El primer dia semblava que estava en un núvol. M’agrada molt”.