El que a Barcelona ja fa temps que és un fet, ben aviat s'estendrà a la resta d'estacions de Rodalia. Des d'avui, una desena de parades de fora de la ciutat ja compten amb teleindicadors com aquest que informen l'usuari de la destinació dels trens, l'horari de sortida i la via per on passarà. Aquesta és una de les novetats del pla de millores de Rodalia que inclou també la implantació de megafonia centralitzada a un setantena d'estacions durant aquest any. La coordinació de tots aquests serveis es fa des d'aquest Centre de Gestió, situat al vestíbul de l'estació del Clot-Aragó. L'objectiu és donar la màxima resposta als usuaris amb la màxima precisió possible. JOAQUIM NADAL, conseller de Política Territorial i Obres Públiques "Si no saps res, és aquell 'chiste' històric de quan jo era petit: la culpa era de Renfe. Però la Renfe d'avui no és la Renfe de fa 40 anys. Sinó que és un sistema més modern i que pretenem que sigui més eficient" Una eficiència que es vol reforçar amb un nou telèfon d'informació i atenció a l'usuari que, des d'avui, ja és operatiu. El 902 41 00 41 funciona 24 hores tots els dies de l'any i ofereix informació a temps real d'incidències i horaris. Renfe ha invertit 12 milions i mig en millores que complementen aquest centre. Ara es treballa en una nova xarxa de comunicacions i col·locar càmeres a les estacions. MIGUEL ÁNGEL REMACHA, director de Rodalies de Catalunya "I amb aquesta informació d'entrada, donarem informació de sortida als nostres clients. Perquè la informació i l'atenció al client és una de les nostres prioritats". A totes aquestes millores, en dues setmanes se sumarà una nova pàgina web del servei de Rodalies de Catalunya en què es podran consultar horaris i fer queixes i reclamacions.

El nou centre

(situat a l’estació del Clot-Aragó) substitueix al que fins ara funcionava a l’estació de França. Té 300 metres quadrats i això ha permès instal·lar-hi nous equipaments que no cabien en l’anterior. Són tecnologies que permeten gestionar la informació a temps real i, així,  millorar la resposta a les incidències i l’atenció que es dóna a l’usuari. Per exemple, la informació sobre problemes al servei arribarà de forma més ràpida tant al telèfon d’atenció al client com a les pantalles de les estacions o als missatges que s’emeten per megafonia.

Nou telèfon
A partir d’avui, també entra en funcionament un nou telèfon d’informació i atenció al client. És el 902 41 00 41. El telèfon, que  serà exclusiu per als viatgers de Rodalies de Catalunya, estarà operatiu les 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any. Properament, Renfe també té previst posar en marxa una nova web.