Diuen els meteoròlegs que la nevada d'avui ha estat històrica. Però, sens dubte, d'aquí a uns anys també es recordarà el col·lapse que s'ha viscut a la ciutat. La neu ha començat a intensificar-se a les quatre de la tarda i, una hora després, TMB ha suspès la circulació d'autobusos a la ciutat. Mentre els conductors que han pogut tornaven a cotxeres, molts ciutadans esperaven a les parades, aliens a la suspensió del servei. La situació també ha estat caòtica en els serveis ferroviaris. Abans de les 6 de la tarda Renfe ha suspès la circulació de diversos trens de mitja distància, i en quasi totes les línies de Rodalia. Pels volts de les 8 del vespre han començat a circular alguns combois de la línia R1 cap al Maresme, i també de les línies R2 en sentit nord, R3 i R4. El servei entre Barcelona i Granollers, però, continua interromput. Tot plegat ha causat indignació entre els usuaris. El mateix ha passat als Ferrocarrils de la Generalitat: les línies S1, S2 i S5 que circulen entre Barcelona i el Vallès han hagut d'interrompre el servei a causa d'una caiguda de tensió. Segons la previsió de Ferrocarrils, el servei entre Barcelona i el Vallès ja hauria d'estar restablert i funcionarà durant tota la nit. A l'estació de Provença, la situació que s'ha viscut ha estat caòtica. Els problemes en la circulació ferroviària i la intensa neu que ha caigut a l'exterior han fet que centenars de persones s'hagin acumulat al passadís de l'estació. L'únic transport públic que ha funcionat amb normalitat ha estat el metro. El suburbà no ha patit les inclemències meteorològiques i ha estat una bona alternativa per a molts ciutadans, per això, també restarà obert aquesta nit. Encara que molts conductors han fet cas de la recomanació de no utilitzar el vehicle privat, el col·lapse en les carreteres d'accés i sortida a la ciutat ha estat inevitable. Les vies més afectades han estat les dues rondes. La de Dalt s'ha hagut de tallar en un tram perquè hi passessin les màquines llevaneu i a la ronda del Litoral la circulació ha estat molt intensa tota la tarda. Malgrat els nombrosos inconvenients, el dia ens deixa una imatge que serà difícil de repetir: l'avinguda Diagonal blanca i quasi buida.

Molts trams de les rondes han quedat col·lapsats. És per això que, a la ronda de Dalt, la Guàrdia Urbana no deixava entrar cap vehicle que no portés cadenes. Per entrar o sortir de Barcelona, l’Ajuntament recomana no fer-ho per les rondes sinó per la Gran Via o la Meridiana (que ara mateix està col·lapsada pel volum de trànsit).

Sense autobusos
A les 16.50 h, els autobusos de TMB han començat a tornar a cotxeres, davant la complicadíssima situació de trànsit que hi havia en bona part dels carrers de la ciutat. Des del migdia, la Guàrdia Urbana havia prohibit la circulació d’autobusos per sobre de la ronda de Dalt.

Talls ferroviaris
A la xarxa de Rodalies de Renfe, només circulaven amb normalitat les línies de la costa: l’R2 Sud cap a Vilanova i Sant Vicenç de Calders i l’R1 cap a Mataró, tot i que la caiguda d’un arbre impedia que els combois passessin de Calella. La línia R2 Nord no circula entre Barcelona i Granollers, però sí entre Granollers i Sant Celoni. L’extrem sud d’aquesta línia, que comunica Barcelona amb l’aeroport, ha tornat a circular després de tota la tarda col·lapsat i cobert per un servei alternatiu d’autobusos. La línia de Vic (R3) circula fins La Garriga i l’R4, entre Barcelona i Terrassa.

Accés lliure a FGC
Als Ferrocarrils de la Generalitat, només han funcionat amb normalitat les línies urbanes de Reina Elisenda (L6) i Avinguda Tibidabo (L7). En algunes estacions, els accessos eren lliures per facilitar l’accés dels passatgers. Tanmateix, la línia del Vallès no funcionava més enllà de l’estació de Sarrià. El servei s’ha interromput per la caiguda d’un arbre sobre la catenària i no és previst que es restableixi fins la mitjanit (el servei seguirà funcionant mentre hi hagi passatgers que ho requereixin). Pel que fa a la línia del Baix Llobregat i l’Anoia, els trens arribaven amb normalitat fins a Martorell, però a partir d’allà només circula un tren per hora i sentit fins a Manresa (R5) o fins a Igualada (R6).

Pel que fa als trens de mitja distància de Renfe, la caiguda de dos arbres a la via entre Maçanet de la Selva i Girona ha fet suspendre la circulació de la línia Barcelona-Girona-Portbou. També s’ha interromput entre Manresa i Cervera el servei de la línia que comunica Barcelona amb Lleida per Manresa. Les nevades han impedit també la connexió alternativa per autobús, perquè la carretera C-25 estava tallada a Calaf.