(ACN/Redacció) Els usuaris de les línies S1 i S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat han encarat amb indignació i resignació el primer dia d’interrupció d’un tram del servei per obres de remodelació de les vies. Concretament, els treballs es duen a terme entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres i obliguen a tallar la circulació dels vehicles entre Gràcia i Muntaner. Aquest recorregut es pot fer amb un servei alternatiu d’autobús que té una durada aproximada de 15 minuts i una freqüència de pas de cinc. En el primer matí de servei interromput, els autobús van plens i alguns usuaris es queixen d’excés de gent. “Anem com xais”, avisa un d’ells.

Els trens entre Gràcia i Plaça Catalunya modifiquen els horaris habituals i circulen amb una freqüència màxima de 18 trens per hora i sentit. La previsió és que es torni a restablir el servei habitual el 20 d’agost. Ferrocarrils ha programat aquesta fase en un període de baixa demanda a les línies metropolitanes amb l’objectiu de minimitzar l’impacte en els usuaris, però tot i això en el primer dia ja s’han notat algunes queixes.

Obres de millora del servei

L’actuació a la línia Barcelona-Vallès afecta un tram de 640 metres en el qual s’instal·laran noves vies de placa formigonada que substituiran l’actual via sobre balast. L’objectiu, segons la companyia, és millorar el servei i reduir els costos de manteniment. La intervenció forma part del projecte de renovació de la via entre Plaça Catalunya i Sarrià, una part del qual ja s’ha executat entre les estacions de Les Tres Torres i Sarrià, i que es duu a terme a tots els trams de túnel, ja que les vies de les estacions ja són de placa formigonada.

Altres afectacions a la via Augusta

A més de les afectacions al subsol, fins al 27 d’agost les obres també comporten el tall d’un carril de circulació de la via Augusta, al tram entre els carrers de Vallmajor i Santaló, i el tall del carril bici. La parada de bus d’aquest tram s’ha desplaçat al carrer de Calvet. A més, es talla el lateral de la ronda del General Mitre a l’altura del carrer de Lázaro Cárdenas, amb accés exclusiu per a veïns.

Per altra banda, hi ha en marxa les obres de remodelació de les vies de la línia Llobregat-Anoia. En aquest cas, es deixa sense servei les estacions de Gornal, Sant Josep i L’Hospitalet – Avinguda Carrilet. L’empresa també ha posat a disposició de l’usuari un servei alternatiu en autobús.