El Servei Català de Trànsit (SCT) ha activat a les 15 h d’aquest divendres el dispositiu de l’operació sortida del pont d’agost, en què es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 350.000 vehicles. Aquest divendres a la tarda diverses carreteres comencen a estar afectades per retencions.

A l’AP-7 en direcció a Tarragona, en el tram que va de Gelida a Martorell, s’hi ha registrat una retenció de 6 km de longitud, en sentit sud. També s’han format cues de fins a 6 km a la C-32 en direcció Mataró per un accident entre tres vehicles, sense ferits, a l’altura de Premià de Mar, que ja s’han dissolt. A la B-20 direcció al nus del Llobregat, en el tram de Barcelona, hi ha hagut 2 km de retencions, en sentit sud.

Reforç policial a les carreteres

Els Mossos d’Esquadra han desplegat 1.281 agents a les carreteres catalanes i faran més d’un miler de controls de trànsit durant el pont, tant en vies de màxima mobilitat com en carreteres secundàries.

En concret, entre divendres i dimarts s’establiran 315 controls d’alcoholèmia i drogues, 207 controls relacionats amb les distraccions, 167 controls de seguretat passiva, 159 sobre excés de velocitat, 156 relacionats amb la seguretat de les motocicletes i 87 de transports. A més, l’SCT vigilarà la mobilitat del trànsit amb mitjans aeris que inclouen un helicòpter, un avió bimotor i drons.

Fins ara han mort en accidents a les carreteres catalanes 96 persones. D’aquestes, 32 eren motoristes.