(ACN) Renfe ha instal·lat els primers equips de videovigilància intel·ligent a 22 estacions de Rodalies de Catalunya, entre les quals Arc de Triomf, Plaça de Catalunya, Badalona, Mataró, Sitges, Sabadell Centre i Nord i Granollers Centre. Es tracta del primer pas per a la completa digitalització dels sistemes de seguretat de 110 estacions de Rodalies, un projecte denominat Renfe smart security station, amb un pressupost de 8,7 milions d’euros i que haurà de culminar el 2024.

Processa milers de dades de forma automatitzada

Aquest nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació i els integra en un quadre de comandament únic. L’objectiu és “millorar la seguretat i l’experiència de l’usuari”, segons Renfe.

De moment, a més de les 22 estacions que ja han posat en marxa el nou sistema, vuit més ja disposen de la instal·lació del sistema d’analítica i 14 estacions més estan en procés d’obra d’instal·lació, que es preveu que finalitzin el primer trimestre del 2023. L’objectiu del projecte és que s’estengui fins a 110 estacions a finals del 2024.