Renfe
Foto: ACN

(ACN) Renfe executarà abans de final d’any l’opció de compra dels 69 trens de Rodalies i 32 de mitjana distància, que es destinaran a la xarxa ferroviària de Catalunya. L’adquisició, per valor de 897,3 milions d’euros, va ser autoritzada pel Govern espanyol el 19 d’octubre i es farà al marge del contracte programa pendent de signar amb la Generalitat.

Fins fa poc, la firma d’aquest contracte per part del Govern era una condició indispensable per tirar endavant la compra dels trens. “Renfe ha iniciat les converses amb els fabricants per concretar l’adquisició dels 101 trens addicionals, els contractes de la qual s’elevaran al consell d’administració i es preveuen firmar en les pròximes setmanes”, ha confirmat en un comunicat l’operadora ferroviària.

Més de 500 trens nous en un futur

Aquesta operació s’emmarca en el pla de renovació de la flota de Renfe, que preveu una inversió global de 5.400 M € en total en la compra de 519 trens d’alta velocitat, Rodalies, mitjana distància i ample mètric, així com locomotores d’alta velocitat i mercaderies.