Una pintada vermella en un pas per a vianants de Sants desconcerta els veïns que no saben interpretar quin sentit té. Es tracta del pas de vianants del carrer d’Olzinelles, a tocar del carrer de Sants, un punt conflictiu quant a la mobilitat perquè està situat en un encreuament molt concorregut, tant pel volum trànsit com pel número de persones que hi passen a peu.

Els veïns havien demanat repintar el pas

Fa temps que l’AV Plaça de la Farga demanava a l’Ajuntament un disseny nou per a aquest pas de vianants. La proposta veïnal tenia com a objectiu millorar la seguretat de pas. La demanda era repintar les línies que senyalitzen el pas i fer-les més llargues per tal d’ampliar-ne la zona. Però la pintada vermella que s’ha fet recentment no s’adequa amb la proposta feta per l’entitat, que no li troba el sentit.

La pintura vermella confon els vianants

Les persones que caminen per aquests carrers de Sants tampoc no tenen clar el sentit de la nova pintura vermella, i diuen que pot dur a confusió. “Potser són unes obres a mitges d’un pas per a vianants nou”, especula un veí. “El més segur és que sigui un senyal de perill però no és clar”, conclou un altre vianant. “La veig una mica nyap”, sentencia una veïna del mateix carrer d’Olzinelles.

L’Ajuntament admet l’error i rectificarà la pintura

Els veïns han alertat aquesta setmana de la confusió i el desconcert que genera la pintada a l’audiència pública de Sants-Montjuïc. Han demanat al districte que hi actuï i modifiqui la senyalització del pas. La regidora Raquel Gil ha admès que la pintada “no està ben executada” i ha informat als veïns que el districte de Sants-Montjuïc ja ha demanat a Mobilitat que ho rectifiqui.