La cruïlla dels carrers de la Creu Coberta i Moianès, al barri d’Hostafrancs, s’ha convertit en un punt negre quant a la mobilitat. Els veïns de la zona alerten de la perillositat del xamfrà ja que hi conflueixen els vehicles que circulen pel mateix carrer de la Creu Coberta i s’incorporen també els vehicles que venen del carrer del Consell de Cent.

Alguns dels veïns han detectat que el semàfor del pas per a vianants del carrer del Moianès està en vermell un temps més llarg de l’habitual. Això fa que alguns vianants decideixin travessar-lo en vermell, sense tenir en compte que els vehicles poden venir des de diferents punts. Segons han explicat tant a l’Ajuntament com a betevé, sovint s’hi produeixen situacions de perill a causa de la imprudència dels vianants i a l’excés de velocitat d’alguns vehicles.

El carrer de la Creu Coberta és la via principal d’una de les zones comercials amb més activitat de la ciutat i en horari comercial hi transiten centenars de persones cada hora. El fet que el semàfor de Moianès estigui en vermell més temps que altres semàfors de la ciutat fa que sovint s’hi apleguin al pas zebra molts vianants que esperen que es posi en verd. I, segons expliquen els veïns de la zona, “és molt habitual veure persones que creuen el semàfor en vermell perquè no tenen paciència”. Això, diuen, “provoca ensurts de manera habitual i, fins i tot, s’han arribat a produir atropellaments“.

“Hi ha accidents de cotxes i de gent gran. Esperem que es millori una mica
Josep Semitier, veí d’Hostafrancs

Alguns dels vianants de la zona s’atreveixen, fins i tot, a proposar accions que ajudin a minvar la perillositat de l’encreuament. Un taxista jubilat i veí del barri, l’Antonio Lobato, proposa senyalitzar millor l’accés al carrer del Moianès i pintar a terra algun missatge que alerti els conductors que es tracta d’una zona de mobilitat complicada. “La solució no és senzilla, però es podrien pintar unes lletres molt grosses a terra que diguin, per exemple: ‘Compte, mireu a l’esquerra!'”.

Atenció, mireu a l’esquerra!
Antonio Lobato, veí d’Hostafrancs

L’Ajuntament estudia mecanismes perquè es respectin els 30 km/h

Des del districte de Sants-Montjuïc fa temps que es treballa en la manera de millorar la mobilitat en tota aquesta zona d’Hostafrancs. De fet, el mateix regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat en diverses ocasions als veïns quan l’han interpel·lat per aquesta qüestió que el consistori és conscient que costa que alguns vehicles compleixin la limitació de velocitat de 30 km/h establerta al carrer de la Creu Coberta i als carrers de prioritat invertida adjacents. Per això, Serra ha assegurat a betevé que “des del districte han traslladat a Mobilitat el neguit i serà des d’aquesta àrea des d’on s’estudiarà quins mecanismes nous es poden implementar per tal d’obligar els conductors a respectar la velocitat màxima permesa”. L’Ajuntament, però, considera que la cruïlla dels carrers de la Creu Coberta i del Moianès no és un punt de concentració d’accidents.

A més, en els darrers mesos s’hi han posat en diverses ocasions radars pedagògics al tram de la Creu Coberta que han detectat una velocitat més elevada de la permesa d’alguns conductors. La Guardia Urbana també hi ha fet alguna intervenció puntual per detectar els conductor que circulaven massa ràpid per aquest carrer comercial.