Una avaria pels forts aiguats al Montsià ha deixat el corredor mediterrani sense servei ferroviari pràcticament tot aquest diumenge. Els usuaris de Renfe, principalment els que venien del País Valencià, s’han vist afectats per retards importants i han arribat a Barcelona fins a sis hores després del que tenien previst. “Havien de ser tres hores de València a Barcelona i n’han acabat sent set”, comenta una usuària que ha baixat a l’estació de Sants a les 19.15 h.

Segons ha informat Renfe, han estat treballant per cercar autobusos que fessin rutes alternatives, però finalment han optat per desviar els trens del corredor mediterrani via Madrid per completar el recorregut fins a Catalunya. La mateixa usuària comentava que encara que els han informat que estaven mirant de recol·locar-los en autobusos, no ha estat possible. “El recorregut que hem fet ha estat València, Madrid, Tarragona i Barcelona, tot al mateix tren”. En aquest sentit, ha remarcat que almenys no han hagut de fer canvis de bitllets.

Un altre usuari, que també arribava del País València, concretament d’Alacant, relatava una experiència similar. “D’Alacant, ens han tornat a Madrid i després ja hem pogut arribar a Barcelona”. El seu tren havia d’arribar a les 14.30 h, però no ho ha fet fins cinc hores després. “Ha estat un viatge molt llarg. És un quart de vuit i tot just arribo”.

Afectacions des de bon matí

L’avaria ha passat de bon matí, cap a dos quarts d’11, i, la via ferroviària encara continua interrompuda entre l’Aldea i Ulldecona per l’acumulació d’aigua i els despreniments de roques i pedres a la zona. Renfe informava per megafonia de l’estació de Sants que el trànsit ferroviari més enllà de l’Aldea continua tallat a les 20 h del vespre de diumenge. Per això, aconsellen planificar viatges cap a Castelló o València “un altre dia”.