(ACN / Redacció) El corredor mediterrani es troba sense servei des d’aquest diumenge entre Catalunya i el País Valencià pels aiguats al Montsià, segons ha informat Renfe. L’avaria ha passat de bon matí, cap a dos quarts d’onze, i la via ferroviària continua interrompuda des de llavors entre l’Aldea i Ulldecona per l’acumulació d’aigua i els despreniments de roques i pedres a la zona.

Els trens acumulen retards de fins gairebé sis hores, com és el cas de l’expedició provinent de València que havia d’arribar a l’estació de Sants a les 13:15 h, però no ho ha fet fins les 19:05 h. Els combois que venien del País Valencià han estat els més afectats pel que fa als horaris. En canvi, els que arribaven de Madrid han patit retards més lleus.

Renfe informa per megafonia que el trànsit ferroviari més enllà de l’Aldea continua tallat a les 20 h del vespre de diumenge. Per això, aconsellen planificar viatges cap a Castelló o València “un altre dia”.

Els trens es desvien via Madrid

Hi ha fins a tres combois afectats: un Intercity 697 aturat a l’Aldea-Amposta, que retrocedeix fins a Barcelona; un Euromed 1092 aturat a Benicarló, i un REX (14020) aturat a Ulldecona. Renfe assegura que treballa per cercar autobusos que facin rutes alternatives i, de moment, opta per desviar els trens del corredor mediterrani via Madrid perquè completin el recorregut fins a Catalunya.

Arran de la situació de temporal i les alertes d’Aemet, Renfe ha anunciat que els viatgers poden anul·lar o canviar els bitllets per a aquest diumenge sense despeses afegides.

La C-12, única via tallada per inundacions

En paral·lel, la situació a les carreteres del Montsià ha anat millorant progressivament, però continua tallada per inundacions la C-12 en un tram de cinc quilòmetres entre Tortosa i Amposta. Els Bombers de la Generalitat han rebut uns 150 avisos procedents de les Terres de l’Ebre per les pluges torrencials, la immensa majoria per inundacions a Alcanar, Santa Bàrbara i Amposta.