La cruïlla perillosa de la Sagrera, al carrer de Berenguer de Palou, podria tenir per fi els dies comptats. Fa anys que els veïns denuncien que és un punt negre d’accidents: hi conflueixen bicis, cotxes, autobusos i vianants i això ha causat topades reiterades.

Per endreçar aquest encreuament, l’Ajuntament ha fet un canvi en el carril bici que va per sobre la vorera del carrer del Pont del Treball Digne. Ha esborrat la part més propera a la cruïlla amb el carrer de Berenguer de Palou i ja està en projecte baixar-ne tota la resta a la calçada.

Els ciclistes encara no tenen integrada la prohibició

A banda d’eliminar de la vorera un tros del carril bici i retirar les pilones que en marcaven l’inici i el final i que es van posar l’octubre de 2022, també s’ha posat nova senyalització vertical. S’hi indica que, en aquell tram, els ciclistes estan obligats a baixar de la bicicleta. Malgrat que ho posa a banda i banda d’aquest tros modificat, la majoria de ciclistes hi continuen circulant. “Ho acabo de veure ara, però la veritat que és una mica absurd”, diu el ciclista Jordi Latre.

Carril bici Sagrera

Recuperar la vorera del pont, una reivindicació històrica

Aquesta primera solució anirà seguida del projecte definitiu, que tot just acaba de sortir a licitació, i ja preveu fer baixar tot el carril bici a la calçada. Estarà separat per elements de cautxú i ocuparà un dels carrils de circulació cap a Sant Andreu, que es reduirà a un. D’aquesta manera, els vianants recuperaran la vorera, una demanda històrica veïnal.