rodalies catalunya

(ACN/Redacció) El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat l’estudi informatiu per connectar les línies de Rodalies R4 i R8. Segons ha informat aquest divendres en un comunicat, el contracte ha de servir per analitzar la unió ferroviària de les comarques del Vallès Occidental i l’Oriental. L’estudi té un termini d’execució de 30 mesos i un pressupost de 907.500 euros.

També preveu que s’examini “la viabilitat” per construir una estació de Rodalies a Ripollet (el Vallès Occidental) de la línia R8. L’actuació s’emmarca en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, que busca “millorar la capacitat, la fiabilitat i la resiliència” del servei.

Viatjar en tren entre Sabadell i Terrassa fins a Granollers

La finalitat d’aquest estudi és permetre viatjar en tren entre Sabadell i Terrassa fins a Granollers, una unió que s’estudia que sigui al voltant del centre comercial Baricentro, entre Barberà i Cerdanyola. La licitació d’aquest contracte, ha recalcat el ministeri, inclou la redacció d’un estudi de viabilitat de l’actuació, d’acord amb el compliment de la legislació vigent.