200 euros és l'import que haurà de pagar aquest motorista per no portar el casc ben lligat. En un hora de control els Mossos han detectat també un conductor sense el cinturó de seguretat i el passatger d'un taxi que tampoc no el duia. Durant el 2010 es va observar un increment en l'ús del seient de seguretat als seients del darrere. Però tot i així encara hi ha gent que oblida que portar-lo és obligatori. ANTONIO "Es verdad, es verdad hay que llevarlo pero con las prisas, unas cosas, tengo que ir a buscar al crío, una cosa y la otra, pues se me ha olvidado y vamos, que pero que es normal, que había que ponerselo, no me lo he puesto, se paga y arreando". Avui, però, la majoria dels conductors multats, ho han estat per no haver passat la ITV. PAQUI "Perquè s'ha de treure calers, perquè tinc hora per dijous, però bé, si va així, va així". FINA "Penso que això és un afany recaptatori, perquè a més a més, jo des d'ahir tenia demanada per passar la ITV". L'objectiu de la campanya és conscienciar els conductors de la necessitat d'elements de seguretat com són el casc, el cinturó i les cadires per als nens. Sobretot se centraran en l'ús del cinturó a les places del darrere. A part de pagar 200 euros es pot arribar a perdre tres punts del carnet de conduir.

Tot i el progressiu augment de l’ús del cinturó de seguretat pels usuaris de la xarxa viària catalana, segons els Mossos, encara se n’incompleix l’ús als seients del darrere. De fet, la policia autonòmica ha evidenciat un augment de les víctimes mortals que no duien el cinturó cordat als seients del darrere. Si el 2009 representaven un 19,02%, l’any 2010 la xifra havia ascendit al 20,86%.

No passa el mateix si ens fixem en els ocupants dels seients davanters.  L’any 2009 no van utilitzar el cinturó una de cada 68 víctimes, mentre que el 2010 va limitar-se a una de cada 92.

La nova campanya de control i sensibilització també incidirà en l’ús del casc, ja que si bé tots els usuaris de motocicletes morts l’any passat duien aquesta protecció, només el portaven la meitat dels conductors de ciclomotor morts a la carretera.