Avui han ocupat el carril lateral del passeig de Gràcia. Els vianants no poden fer servir aquesta part de la via, però les persones cegues no tenen cap manera de saber quins són els límits. "La pluja no ha impedit que una setantena de persones demanin canvis al nou passeig de Gràcia . La majoria són persones invidents i quan passegen per aquí no noten la diferència entre la vorera i la via de servei." MÍRIAM MONTERDE, Associació d'Usuaris de Gossos Pigall "No hi ha cap senyalització a terra i els gossos no ho detecten. Inclús podrien passejar més còmodes perquè hi ha menys gent." VICENÇ TOBAU, responsable provincial d'Alternativa Social "Queda tot a la mateixa altura." Per això, dotze entitats demanen que es col·loquin ressalts per a les persones invidents i marques de colors per als qui tenen visió reduïda. CARME NÚÑEZ, membre de l'ONCE "Que hi ha d'haver uns punts més marcats." Es tracta d'una petició que ja s'ha fet arribar a l'ajuntament des d'abans de començar les obres. JOSÉ ÁNGEL CARREI, Assoc. Catalana per a la Integració dels Cecs "Hay un cierto compromiso del ayuntamiento que lo estudiaran pero no ha habido ninguna..." PILAR DÍAZ, regidora PSC i membre de COCEMFE "Llavors aquesta ciutat és per a tothom o només per a uns quants? El passeig de Gràcia és només per a les persones sense limitacions ni discapacitats." Ara les obres s'han acabat i les persones amb discapacitat visual no senten seva aquesta via. El pitjor, diuen, és que no és l'única. Obres com lss de l'avinguda del Paral·lel o les del carrer de Balmes tampoc no ajuden a l'orientació de les persones cegues.

Les voreres del renovat passeig de Gràcia incorporen un carril de servei pel qual poden passar taxis, vehicles de càrrega i descàrrega o dels veïns, i bicicletes. Aquest carril és al mateix nivell que la vorera, sense rampes que marquin cap desnivell, així que bona part de la via és una plataforma única per on circulen alhora vehicles i vianants.

Les entitats de la plataforma Carrers per a Tothom consideren que les persones cegues o amb baixa visió es poden trobar en situacions perilloses sense saber-ho, ja que no s’han incorporat marques tàctils al llarg de tot el carril de vehicles a motor i, per tant, no es detecta ni amb els peus ni amb el bastó el canvi entre la zona de vianants i la de vehicles. Demanen que es reconsideri la reforma i que s’hi incorporin marques tàctils al llarg de tot el carril.

Aquesta manifestació forma part d’una campanya de protesta que va iniciar l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) al novembre de 2014, amb la difusió d’un vídeo que denunciava la problemàtica del passeig de Gràcia i, en general la perillositat que suposa per a les persones cegues i amb baixa visió la proliferació dels carrers amb plataforma única.

Les entitats han fet arribar la protesta a l’Ajuntament i la Generalitat, però no els consta que hagi tirat endavant cap actuació que suposi una millora per al problema, malgrat que el govern municipal va anunciar fa uns mesos que atendria les seves demandes.