Taxi

(ACN) Taxi Project i Elite Taxi Barcelona han denunciat Uber, Cabify i Freenow davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per “pràctiques col·lusòries, abús de posició dominant, pràctiques deslleials i estratègia de preus predatoris”, segons una nota conjunta difosa per les associacions.

Ambdues demanen que s’apliquin sancions greus a les firmes denunciades que, segons indiquen, poden arribar fins als 10 milions d’euros. A banda, els representants dels taxistes acusen la CNMC i ACCO de “donar suport” a la “competència deslleial” de milers d’autoritzacions de lloguer de vehicles de transport amb conductor (VTC).

Segons les dues associacions, aquestes autoritzacions no van ser “mai” atorgades per fer serveis urbans, però en canvi els han fet de manera “persistent” els darrers anys. Per això acusen les dues entitats de “passar per alt la il·legalitat i il·legitimitat” de les VTC i d’intentar que les autoritzacions “es multipliquessin fins a l’absoluta liberalització”.