(ACN/Redacció) Dos robatoris de coure causen retards a les línies R4 i R11 de Rodalies, segons ha informat Renfe. Els dos actes vandàlics s’han produït a Santa Margarida i els Monjos (l’Alt Penedès) i Vilamalla (l’Alt Empordà). A conseqüència d’aquest incident, l’R2 Sud també ha alterat la freqüència de pas.

Més de 30 minuts de retard a l’R4 i R2 Sud

L’avís de la incidència a l’R4 s’ha rebut cap a les 7.30 h. Com a conseqüència, al llarg de tot el matí, els trens d’aquesta línia han circulat amb demores d’uns 40 minuts de mitjana. De retruc, també ha afectat l’R2 Sud, que fa el trajecte entre l’Estació de França i Sant Vicenç de Calders, i ja tenia l’horari alterat per unes obres d’Adif. Els retards en aquesta línia han superat els 30 minuts.

Després de cinc hores, cap al migdia s’ha recuperat la circulació de lR4, que, de manera progressiva, ha anat normalitzant els horaris de circulació.

Afectacions també a l’R11

En el cas de l’R11, que connecta l’estació de Sants amb Portbou, el robatori de coure s’ha produït cap a les 10.50 h entre Vilamalla i Sant Miquel de Fluvià i ha causat uns 15 minuts de retard. Renfe ha informat que els tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència.

Les obres de l’R2 Sud provoquen les queixes dels usuaris

Les obres d’Adif a la infraestructura de l’R2 Sud de Rodalies entre Castelldefels i Vilanova i la Geltrú han obligat Renfe a modificar els horaris habituals d’aquesta línia tots els caps de setmana fins a finals de maig. A aquesta alteració cal sumar-hi que aquest diumenge la companyia ferroviària ha reduït un 50 % el servei entre Cunit i Sant Vicenç de Calders, amb un sol tren per hora fins a les 13 h. “És una vergonya, cada dia incompleixen els horaris que anuncien”, denuncia una passatgera que ha trigat quasi una hora i mitja a anar de Barcelona a Cunit.