vaga ryanair

(ACN) La desena jornada de vaga dels tripulants de cabina de la companyia de baix cost irlandesa Ryanair tanca amb dues cancel·lacions i 28 retards a l’aeroport del Prat. Aquest aeroport, de moment, és el més afectat per l’aturada, segons dades facilitades pel sindicat USO aquest dimarts. En concret, s’ha suspès un trajecte d’anada i un de tornada entre Barcelona i Londres. La mobilització ha causat, en total, quatre cancel·lacions i 213 retards a les 10 bases aèries espanyoles on treballa Ryanair.

Mediar en el conflicte de Ryanair

Els sindicats fan una crida a les administracions perquè intervinguin en el conflicte laboral, obliguin Ryanair a complir la llei estatal i s’assegui a negociar el conveni col·lectiu. Els treballadors estan convocats a anar a la vaga també dimecres, 27, i dijous, 28 de juliol, que seran les dues últimes jornades de mobilització d’aquest mes.

Beneficis tot i les cancel·lacions

Ryanair ha anunciat aquest dilluns que va guanyar 170 milions d’euros el primer trimestre fiscal de l’any, de l’abril al juny. La xifra significa el retorn als beneficis després dels 273 milions de pèrdues del mateix període de l’any passat però queda lluny dels guanys de 243 milions del primer trimestre fiscal del 2019.