El pas provisional enllaçarà els carrers de Joan Comorera (Sant Andreu) i de Sao Paulo (el Bon Pastor). Aquest dijous s’instal·larà la primera estructura al carrer de Ferran Junoy. Com a conseqüència dels treballs, es tancarà el pas subterrani que connecta el carrer de Sant Adrià amb la ronda de Dalt entre les 11 i les 15 h. En aquest horari tampoc no es podrà entrar al Centre Comercial La Maquinista des del vial de Ferran Junoy. La nit del 3 al 4 de juliol les obres es traslladaran a l’altra banda de les vies. Quan s’acabi el servei ferroviari, cap a les 23 h, es començarà a muntar la passarel·la al carrer de Fernando Pessoa.

El pas tindrà tres metres d’amplada i serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda i es podrà començar a utilitzar abans de l’inici del curs escolar. La construcció del pont té un cost de 352.341 euros.

Aquesta estructura provisional serà un punt més per cosir la cicatriu de les vies del tren. El pas quedarà just a mig camí entre els dos ponts existents per creuar de Sant Andreu al Bon Pastor o viceversa, el del carrer de Sant Adrià i el del carrer de Palomar.