Des de primera hora del matí, el trànsit s’ha començat a complicar a l’autopista C-33 i a la resta de carreteres d’accés al Circuit de Catalunya des de Barcelona. L’accés a les instal·lacions està senyalitzat des de l’AP-7 i des de la C-17. Als pàrquings disponibles a les proximitats s’ofereixen un total de 26.000 places d’estacionament. Aquest diumenge, dia de màxima afluència amb més de 93.000 espectadors, s’hi han desplaçat un total de 18.000 turismes.

Dispositiu especial

El Servei Català de Trànsit ha fet un dispositiu especial per garantir la mobilitat amb 480 efectius dels Mossos d’Esquadra a les carreteres. Per quart any consecutiu s’utilitza un sistema informàtic que permet visualitzar en temps real les imatges aèries i de les càmeres fixes. 

Les línies R2 i R2 nord de Rodalies connecten Barcelona amb Montmeló, on els aficionats al motor poden optar per agafar un bus llançadora fins al circuit o caminar-hi durant una estona. Aquest matí, eren molts els que omplien l’andana de l’estació de Sants per agafar aquests trens. Al llarg del cap de setmana, Renfe ofereix un total de 46.000 places addicionals als trens de Rodalies amb parada a Montmeló, amb 42 trens especials (24 d’anada i 18 de tornada) que garanteixen una freqüència mitjana de 15 minuts.

A banda del tren, l’altra opció per arribar al GP en transport públic són els autocars de la companyia Sagalés, que surten del passeig de Sant Joan, en la cruïlla amb el carrer de la Diputació. Arriben al Circuit de Catalunya per l’àrea est i el preu del bitllet és de 9 euros.

Durant aquest matí, quatre vols surten de l’heliport de Barcelona amb destí al Circuit de Catalunya. Anar al Gran Premi de Fórmula 1 en helicòpter és la manera més ràpida, però també, de lluny, la més cara: 800 euros per persona. Aquest any després de la davallada de clients de l’any passat, aquest mitjà ha fet un millor balanç. Aquest cap de setmana seran més de 60 passatgers, la majoria turistes que, a banda d’arribar ràpidament al circuit, volen gaudir de l’experiència i les vistes sobre l’àrea metropolitana.

A cada helicòpter hi viatgen sis persones. A les 9.30 h, dos mexicans i dos bascos esperaven una altra parella per anar junts al primer vol del dia de Cat Helicòpters. Al llarg del matí sortiran tres vols més i, després de la cursa del migdia, aquests mateixos helicòpters portaran els seus passatgers de tornada a Barcelona.