Aquest 12 i 13 de juny ha tornat al Poble-sec el festival Flors al Mercat amb la segona edició, després d’un any d’absència per la pandèmia. S’han habilitat una setantena d’estands amb productes artesanals que promouen la sostenibilitat i els articles d’origen vegetal.

Al mercat no només s’hi poden comprar productes, sinó que també ofereix activitats i tallers per a tots els públics, inclosos alguns de gratuïts per a infants. Hi ha artistes, artesans i dissenyadors que es basen en la inspiració botànica per elaborar ceràmiques, tests, terraris o làmpares. Els visitants tenen l’oportunitat d’aprendre a fer terraris, tints naturals a base de plantes o xampús sòlids sense envàs. A més, tot el menjar que hi ha es “plant-based”, és a dir, que està completament basat en les plantes.

El confinament del 2020 ha motivat l’interès de molts per l’origen dels aliments que formen la nostra dieta. Ho explica Alícia Roselló, organitzadora del mercat: “Molta gent ha començat a tenir interès per tota la part botànica i de plantes perquè estava més temps a casa i volia tornar a estar en contacte amb la terra i els seus orígens”.

La primera edició va celebrar-se el 2019 i enguany s’hi han hagut d’implantar mesures per controlar-ne l’aforament i habilitar espais separats per menjar.