Des de la seva existència, l’hora i la temperatura han estat bucs insígnia quan sintonitzem betevé al televisor. Però d’on surt aquesta temperatura? Qui o què proporciona aquesta dada?
Una estació meteorològica al terrat de betevé
Des de la seva existència, betevé sempre havia tingut una sonda que facilitava la dada que després s’emetia per televisió. Aquesta antiga sonda va quedar jubilada per l’estació meteorològica que actualment tenim al terrat de betevé i que dona dades des de fa ja gairebé 15 anys a la plaça de Tísner, al Poblenou.
Es tracta d’una estació meteorològica fiable, model Davis Vantage Pro 2 ben calibrada, enlairada respecte dels edificis per no perdre les ratxes de vent i per tal d’evitar en la mesura del que és possible que l’escalfament de la superfície del terrat influeixi en les dades de temperatura que proporciona l’estació meteorològica.
Aquestes dades, emeses en temps real, passen per un programari en què s’emmagatzemen l’anomenat “weatherlink” i, després d’una sèrie de processos que inclou l’arrodoniment de la xifra, s’emet en directe a la TDT.
També consultable en temps real per internet
L’estació meteorològica de betevé es pot consultar a tota hora al nostre portal, amb actualitzacions periòdiques cada 10 minuts i on es pot veure tant la temperatura, com altres variables meteorològiques com la humitat, el vent i la precipitació.
També a les xarxes d’estacions meteorològiques
Catalunya és un territori on l’afició a la meteorologia té més adeptes per quilòmetre quadrat. Des de la irrupció d’internet com a mitjà de consulta de la població, s’han creat diverses plataformes on els amants de la meteorologia que disposen d’una estació meteorològica comparteixen les dades de forma altruista.
betevé ha volgut sempre compartir les seves dades amb tothom que les vulgui consultar i, actualment, tenim les dades de l’estació meteorològica penjades permanentment als portals meteoclimatic i CMI, des d’on es pot consultar també el seu historial.