La previsió del temps per a aquest dilluns ens porta una jornada amb pocs entrebancs, tot i la presència de força núvols alts i mitjans, més presents a primera hora del dia. Ambient força suau de bon matí.

  • 6 h: matinada suau per l’època.
  • 9 h: núvols prims o a estones més gruixuts, ben presents.
  • 12 h: núvols més esqueixats i trencats.
  • 15 h: estones de ressol amb màximes a tocar dels 20 ºC.
  • 18 h: posta de sol amb un cel més llis
  • 21 h: nit serena i més fresca.

Alguns núvols seguiran decorant el cel

Dilluns amb la presència de força núvols alts i mitjans, força gruixuts a primera hora, coincidint amb la sortida de sol. Per als aficionats a la fotografia, tot fa pensar que serà una albada força acolorida. A partir de l’hora de dinar, núvols més trencats, en especial al nord de la regió metropolitana.

Malgrat que no esperem precipitacions, no seria pas descabellat, que la cua de front que ens ha d’acabar de creuar, deixés alguna gotellada dispersa de bon matí entre la plana vallesana i el Maresme.

Tot plegat acompanyat d’una temperatura que, de bon matí, pujarà respecte a diumenge. Esperem una tornada a la rutina suau per l’època. De fet, les mínimes les assolirem al final del dia. Màximes semblants, al voltant dels 20 ºC.

Trontoll de temperatures: com es traduirà?

Si ens fixem en la resta del territori català, esperem un dilluns amb poques novetats. Matí amb força núvols alts i mitjans sobretot entre l’àrea metropolitana de Barcelona, el Camp de Tarragona, el sud del pla de Lleida i les Terres de l’Ebre.

Fins a primera hora, precipitacions minses en forma de neu a la cara nord dels Pirineus per damunt dels 2.000 metres i algunes gotellades despistades més probables entre la Garrotxa i l’Alt Empordà.

De cara al migdia, núvols cada vegada més trencats de nord a sud. Tot això amb unes temperatures amb alguns canvis, les mínimes en conjunt pujaran arreu del país, en canvi, les màximes baixaran de manera evident a l’àrea pirinenca, mentre que pujaran entre 2 i 4 graus a les Terres de Ponent. Vent de mestral i tramuntana enfortits als dos extrems del país.

L’ambient hivernal torna a trucar a la porta: què en sabem a hores d’ara?

Si mirem una mica més enllà, esperem que la temperatura reculi de manera progressiva, però molt a poc a poc, entre dimarts i dimecres. Migdies de 17 i 18 ºC, seran igualment suaus, però no tant com les últimes jornades.

Però sobretot, els models meteorològics comencen a ser més engrescadors si fem una ullada al temps a partir de divendres. Tot i que encara queda un món i hi ha molta incertesa, tot fa pensar que entre divendres i dissabte vinent podria arribar un canvi de temps. Tot això acompanyat d’una baixada més important del termòmetre, ambient més hivernal i nevades als Pirineus.

La previsió del temps a Barcelona, permanentment actualitzada