La previsió del temps per a dilluns encara ens porta un temps insegur amb nuvolositat abundant i possibilitat de gotellades que faran obrir el paraigua. La temperatura quedarà més curta, però l’elevada humitat deixarà un ambient enganxifós.

  • 6 h: nit xafogosa
  • 9 h: cel ennuvolat i algun plugim
  • 12 h: núvols freqüents amb tendència a trencar-se
  • 15 h: ullades de sol i menys de 30 ºC
  • 18 h: obertura de clarianes
  • 21 h: nit càlida

Risc de plugims al matí i xafogor

Un flux humit de vents de llevant i xaloc alimentarà una massa de núvols, que sepultarà la ciutat i el litoral de l’entorn metropolità durant el matí i migdia. A estones la densa nuvolositat deixarà escapar gotellades aïllades i algun plugim dispers. A la tarda s’aniran obrint progressivament ullades de sol, primer pel prelitoral i, amb el pas de les hores, per la costa. Al Vallès Oriental arribaran xàfecs de l’interior, preferentment al Montseny, on podrien ser en forma de tempesta.

La temperatura pujarà durant la nit per la cobertura de núvols i serà força xafogosa amb nits tòrrides al centre. La resta del dia quedarà frenada, per sota dels 30 ºC, però l’ambient serà enganxifós per l’alta humitat.

Vent humit i marcat de l’est a sud-est que no alterarà l’estat de la mar.

Estabilitat i calor fins dijous

Dimarts i dimecres seran jornades molt tranquil·les amb grans clarianes i núvols prims passatgers que seran totalment inofensius. La calma tindrà data de caducitat dijous amb un possible repunt de la inestabilitat, especialment al prelitoral, on podrien arribar xàfecs i alguna tempesta.

La temperatura pujarà i superarà els 30 ºC a Barcelona i resta de l’entorn metropolità. La calor serà plenament canicular en conjunt i la xafogor intensa a la costa.