Barcelona no acollirà la tercera seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica (ECMWF). Serà finalment la ciutat de Bonn la que es convertirà en la nova seu de l’ECMWF, un organisme que funciona des del 1975 i disposa de 360 treballadors de més de 30 països.

final del mes de maig es va saber que la ciutat de Barcelona era una de les candidates a acollir la tercera seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica (ECMWF) i aquest novembre es va saber que la Ciutat Comtal ja era finalista, després d’haver superart nou països, però finalment no ha pogut ser.

Pilars estratègics de la candidatura barcelonina

L’oferiment d’un ecosistema científic amb un edifici adaptat i preparat per a la incorporació immediata de 400 treballadors, la seva alta qualitat de vida, les connexions, un potent ecosistema científic i universitari, una àmplia oferta d’escoles internacionals, un mercat de treball dinàmic per a professionals qualificats i un suport personalitzat per al trasllat i la instal·lació del personal de l’ECMWF no han estat suficients per convèncer el Consell del Centre Europeu, que ha dictaminat que finalment sigui  Bonn la ciutat que aculli aquesta tercera seu del Centre Europeu de Predicció.

Altres seus meteorològiques europees

Ha estat el Consell del Centre Europeu, amb la participació dels 22 països membres, el que ha decidit la ciutat guanyadora per acollir la nova seu. Bonn ha superat la resta de ciutats finalistes. El Centre Europeu de Predicció ha destacat de Bonn el seu compromís amb la ciència i la tecnologia.

Les altres seus meteorològiques es troben al Regne Unit, on hi ha la seu central, i una altra que s’està construint a Bolonya, Itàlia, i que acollirà l’any vinent una nova supercomputadora i funcionarà com a centre de dades, similar al Barcelona Supercomputing Center (BSC), que també ha participat en el projecte per intentar acollir la nova seu a Barcelona, juntament amb l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i el Ministeri de Ciència i Innovació, Assumptes Exteriors i Transició Ecològica.