Foto: Carlos Castillejo. Primer premi de la categoria Tempestes i temps advers del concurs Fotomet 2019.

El Fotomet 2021 – Memorial Toni Nadal apura els darrers dies per poder enviar material.

Aficionats i experts en fotografia meteorològica encara poden participar en el concurs de l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM) i es comença a preparar també la festa anual meteorològica, que arriba el 23 de març, amb el Dia Mundial de la Meteorologia.

Bases del Fotomet 2021

En el concurs de fotografia meteorològica hi pot participar qualsevol persona major d’edat. La participació és gratuïta, però cal tenir present que cada concursant només hi pot presentar un màxim de tres fotografies, fetes entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2020.

Les fotografies presentades podran correspondre a la mateixa categoria o no, però cada fotògraf només aspirarà a un premi (de 350 € per al primer premi i 250 € per al segon). Les categories són dues: tempestes i temps advers, i paisatge meteorològic.

Les imatges poden ser de qualsevol lloc del món, però és imprescindible que els participants reconeguin tenir-ne el dret d’autor i d’imatge. Una altra de les bases del concurs és que cap imatge no podrà estar alterada electrònicament. Només es permetran mínimes correccions de contrast i lluminositat. No s’acceptaran collages, muntatges fotogràfics ni fotografies en vertical. Tampoc no es podrà emmarcar la fotografia ni incloure-hi cap text.

El format de les imatges presentades ha de ser jpg o jpeg i tenir una mida mínima de 1500 * 1125 píxels i una resolució mínima de 200 ppp.

També cal tenir present que no s’hi poden presentar fotografies que ja han estat premiades en altres concursos.

Per participar-hi cal enviar les vostres imatges en un correu electrònic a fotomet2021@gmail.com, amb les dades de l’autor, títol de la fotografia i la categoria en què es participa, indret, hora i data de la captura.

La recepció de les fotografies es va iniciar el 15 de gener i finalitzarà el 31 de març del 2021.

El veredicte es donarà a conèixer durant la celebració de les XXVI Jornades METEOCAT 2021, al CosmoCaixa de Barcelona, amb la participació del Servei Meteorològic de Catalunya. Els guanyadors seran avisats prèviament.