La setmana passada, l’Associació Cetàcea es van poder veure els primers exemplars de rorqual comú (“Balaenoptera physalus”) a casa nostra, concretament a Sitges, a la costa del Garraf.

Els rorquals, força comuns a la primavera

Es tracta del segon animal més gros del planeta, només superat per la balena blava i pot arribar a superar els 20 m de longitud.

Tal com afirma l’Associació Cetàcea, és habitual veure’l a casa nostra durant els mesos de primavera, quan es desplacen cap al mar de Ligúria.

La setmana passada se’n van poder confirmar fins a dos exemplars de rorqual comú gràcies a la feina que l’Associació Cetàcea fa des de fa nou anys amb el seguiment i fotoidentificació de les poblacions de dofins i balenes de la costa catalana.

Rorquals, dofins i…frarets!

La sortida de la setmana passada no només ens ha permès gaudir d’unes imatges realment espectaculars dels rorquals.

Un fraret vist divendres, 12 de febrer del 2021. Foto: Oriol Giralt – associació Cetàcea

L’Associació Cetàcea va poder observar també divendres passat dofins mulars i frarets, un ocell que gairebé tothom ubica en latituds molt més septentrionals però que també es troba present a casa nostra.

Tal com ens informa la mateixa Associcació Cetàcea, el fraret arriba a les nostres aigües durant l’hivern abans de tornar a l’Atlàntic nord, on fa la cria als penya-segats d’indrets com Islàndia o el Regne Unit, on són molt populars.