Va néixer al sud-oest d’Alemanya, tocant a Suïssa, però va acabar vestint la samarreta de la selecció de Croàcia. És també un dels escollits que ha vestit l’elàstica del Barça i del Madrid. Un cop acabada la seva carrera de jugador, la va dedicar a les banquetes, en què expliquen que té una mà dura sorprenent. De fet, quan va ser entrenador de l’Estrella Roja, va arribar a multar nou futbolistes per falta de compromís, tot i guanyar-lo 3 a 1.

Segur que més d’un culer pot quedar sorprès amb la disciplina del Prosinecki entrenador, ja que el Prosinecki jugador era lluny de ser un home compromès amb la disciplina i la rectitud.

No us perdeu aquestes declaracions a Eixample TV amb Quique Guasch i el recordat Jaume Llauradó, en què Prosinecki ja es justificava de les seves lesions i posava terminis per tornar a jugar.

A Barcelona ningú no oblida la seva carrera a la infermeria i, fins i tot, la paròdia televisiva que es va fer amb el famós Prosikito.

Primer amb el Madrid i després al Barça. Es va guanyar amb escreix la fama de l’anar a dormir tard, així com de fumador empedreït.

Tot i això, el seu futbol és també recordat. Un talent descomunal, amb una tècnica, un regateig i una  gran visió de joc. La pilota aturada era també una de les seves grans especialitats. On bé el recorden és a Oviedo, on va jugar una temporada entre Barça i Madrid, suficient per enamorar Carlos Tartiere

Així era el Prosinecki jugador: talent i lesions, cigarretes i gols. Una mescla explosiva. Ara segueix amb la carrera d’entrenador, això sí, la passió pel tabac segueix intacte.