Brian Clough, Trevor Francis o John Robertson. Segurament són noms poc coneguts per als espectadors del futbol general. En canvi, si us apropeu a la localitat de Nottingham, al bell mig del Regne Unit, descobrireu la figura d’un entrenador i uns jugadors que són llegenda. Llegenda del Nottingham Forest, l’equip campió d’Europa durant dues temporades seguides. L’any 1979 i el 1980.

Brian Clough era la gran figura i entrenador d’aquell equip. De fet, va entrenar el Nottingham Forest durant 18 temporades. Més de 1.300 partits a la banqueta, que tenen llums i ombres durant tots aquests anys. La seva glòria va arribar amb la Copa d’Europa l’any 1979, i va acabar l’any 1993, quan l’equip va descendir a Segona Divisió, amb problemes amb l’alcohol i protagonitzant moments històrics com el dia que va repartir cops de punys als seus propis aficionats el dia del descens.

La glòria del Nottingham de Brian Clough es dibuixa a finals dels 70. Primer de tot va ascendir l’equip a Primera Divisió l’any 1977, la temporada següent va aconseguir ser campió de la Premier League i de la Copa de la Lliga anglesa sent un equip debutant, i l’any 1979 es va coronar campió d’Europa contra el Malmö. El gol de Trevor Francis, inesborrable a la memòria dels aficionats del Nottingham.

Un equip caracteritzat pels atacs dinàmics, la improvisació i les espurnes de creativitat. Així com la personalitat del seu entrenador, que es va negar a jugar la Copa Intercontinental contra l’Olimpia del Paraguai. Sorprenentment, la temporada següent van tornar a guanyar la Copa d’Europa, aquesta vegada en una final contra l’Hamburg, on John Robertson va fer l’únic gol del partit. Una final disputada al Santiago Bernabéu.

El Nottingham Forest de Brian Clough ja és història. Les seves dues Copes d’Europa encara ressonen en aquesta ciutat del Regne Unit gairebé 50 anys després. Una proesa gairebé impensable en el futbol dels temps moderns.