La relació dels Alonso amb el Barça ve de lluny, en concret des dels anys 80, quan Marcos Alonso Peña, pare del lateral esquerre blaugrana, va formar part d’un equip amb llegendes com Schuster o Maradona.

Amb gols com aquest, que va fer quan vestia la samarreta de l’Atlètic, el Pichón va convèncer Núñez per fitxar-lo. El que no sabia ningú és que Marcos Alonso pare va marcar un dels gols més icònics del Barça als 80.


Tot i això, el càntabre tenia arrels madridistes. El seu pare, Marcos Alonso Imaz, va ser el primogènit d’una estirp de futbolistes i va formar part del Reial Madrid que va guanyar les primeres cinc Copes d’Europa.


Alonso Peña, primer a l’Atlètic i després de blaugrana, va fer-se un nom al futbol espanyol per després continuar fent carrera a les banquetes. Va ser un dels clàssics als 90 i als 2000. Rayo, Racing, Atlètic o Sevilla, els seus destins. I així se les gastava com a entrenador:


Comentarista i executiu de Puma. Aquestes han estat les seves darreres feines, mentre ara compleix un dels seus desitjos: veure com el seu fill segueix els seus passos i es posa la samarreta del Barça.